5 moduri de a-ți calma nervii! Ce suplimente vor fi de ajutor?

În ritmul rapid al vieții de astăzi, mulți dintre noi ne luptăm cu suprasolicitarea, stresul și nervozitatea. Munca, familia, responsabilitățile casnice – toate acestea pot provoca anxietate și tensiune. Adesea căutăm modalități eficiente de a ne calma nervii pentru a recăpăta pacea și echilibrul. Pe lângă o alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată și somn adecvat, există și suplimente care vă pot ajuta să vă calmați nervii. Mai jos sunt cinci moduri de a obține pacea interioară, susținute de suplimente.

Relaxare prin amestecuri de plante

Ierburile au fost folosite de secole pentru a ameliora simptomele de stres și pentru a îmbunătăți starea de bine. Unele amestecuri de plante, cum ar fi melisa, lavanda, mușețelul și verbena cu lămâie, au proprietăți calmante și pot ajuta la reducerea stresului. Le puteți consuma sub formă de ceai sau puteți lua suplimente alimentare care conțin extracte din aceste plante. De asemenea, merită luată în considerare ashwagandha – o plantă adaptogenă binecunoscută care ajută la reducerea stresului și îmbunătățește imunitatea organismului.

Acid Omega-3 pentru echilibru emoțional

Acizii grași Omega-3, cum ar fi DHA și EPA, sunt extrem de importanți pentru sănătatea noastră, inclusiv pentru echilibrul emoțional. Cercetările sugerează că suplimentarea cu acizi grași omega-3 poate ajuta la reducerea simptomelor de depresie și anxietate. Ele pot fi găsite în suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește sau alge marine. Consumul regulat al acestor suplimente poate oferi o ușurare a nervilor noștri și poate susține bunăstarea generală.

Magneziul – un mineral calmant

Magneziul este un mineral care îndeplinește multe funcții importante în corpul nostru. Unul dintre ele este rolul său în reglarea sistemului nervos. Deficitul de magneziu poate duce la creșterea tensiunii nervoase și chiar la simptome de anxietate și depresie. Suplimentarea cu magneziu vă poate ajuta să vă calmați nervii și să vă îmbunătățiți starea de bine. Sunt disponibile diferite forme de magneziu, cum ar fi citrat, chelat, glicinat și oxid. Alegeți forma care vi se potrivește cel mai bine și consultați-vă medicul înainte de a începe suplimentarea.

Vitaminele B pentru sănătatea mintală

Vitaminele B joacă un rol important în sănătatea mintală. In special vitamina B6, B9 (acid folic) si B12 sunt importante pentru buna functionare a sistemului nervos. Suplimentarea cu aceste vitamine poate ajuta la reducerea senzației de tensiune nervoasă și la sprijinirea echilibrului emoțional. Amintiți-vă, totuși, că înainte de a începe suplimentarea cu vitamine, merită întotdeauna să vă consultați medicul.

Extract de scoarță de magnolie pentru relaxare

Extractul de scoarță de magnolie este un supliment natural cu proprietăți calmante. Substantele continute de scoarta de magnolie pot ajuta la reducerea tensiunii nervoase, imbunatateste starea de spirit si induc relaxare. Poate fi găsit sub formă de capsule sau extracte lichide. Înainte de utilizare, merită întotdeauna să vă familiarizați cu doza și să consultați un expert sau un farmacist.

Rezumat

Pe scurt, atingerea păcii interioare și calmarea nervilor necesită o abordare cu mai multe fațete. Suplimentele alimentare pot oferi un sprijin util în acest proces, dar nu trebuie tratate ca singura modalitate de a face față nervozității. Amintiți-vă de importanța unei diete sănătoase, a activității fizice regulate, a abilităților de somn și de relaxare. În cazul oricăror îndoieli sau probleme de sănătate mai grave, merită întotdeauna să consultați un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *