Care este efectul citrulinei?

Citrulina este un aminoacid care se găsește adesea în diferite tipuri de suplimente alimentare și suplimente nutritive. Interesant este că există și o mulțime de produse care conțin doar citrulină. Care este motivul atâtor monopreparate? Ce efect are citrulina care o face un preparat atât de popular? Merită să aruncați o privire mai atentă la asta.

În linii mari, citrulina este capabilă să influențeze eficiența organismului, datorită căreia rezultatele sportive obținute vor fi pur și simplu mai bune. Cu toate acestea, are și proprietățile sale privind sănătatea larg înțeleasă. Citrulina este folosită și în cazul bolilor și afecțiunilor, și cel mai adesea în cazul slăbiciunii și oboselii musculare, sau al demenței. Totuși, tot mai des oamenii vorbesc despre efectul său pozitiv asupra organismului împotriva diabetului, a hipertensiunii și chiar a anemiei. Cum este posibil acest lucru?

Acțiunea citrulinei în corpul uman

Acțiunea citrulinei se bazează în principal pe participarea sa la procesele de producție a argininei în organism, care duc la formarea de oxid nitric. Acest lucru, însă, este de dorit mai ales în timpul antrenamentului de forță, deoarece duce la așa-numitul pompă musculară, care determină un flux sanguin mai mare prin mușchi. În consecință, citrulina ajută la reducerea durerilor musculare și a oboselii în timpul exercițiilor fizice, precum și la rezistența musculară. Acest lucru face posibilă efectuarea de unități de antrenament mai grele și mai lungi.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că citrulina participă și la așa-numitul ciclul ureei. Este foarte important deoarece neutralizează și excretă ureea din organism. În plus, citrulina are, de asemenea, un efect pozitiv asupra metabolismului și a timpului de regenerare după exercițiu. Mulți oameni subliniază, de asemenea, că citrulina afectează și utilizarea aminoacizilor de către organism în timpul antrenamentului, datorită cărora afectează nu numai regenerarea, ci și nutriția musculară în timpul exercițiilor fizice.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că citrulina ca balsam este folosită din ce în ce mai des în cercuri mai largi. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că, pentru ca suplimentarea sa să fie eficientă, ar trebui să provină dintr-o sursă dovedită pentru a fi sigur că nu luați un placebo sau substanțe nocive.

Citrulina în lupta împotriva bolilor?

Citrulina este folosită și în luptă, printre altele. cu boli cronice precum diabetul. Într-o astfel de situație, va avea un efect pozitiv asupra funcționării rinichilor și, de asemenea, îi va proteja. Cu toate acestea, acesta nu este singurul caz. Citrulina este apreciată și în perioada de recuperare după operații legate de pancreas și ficat, unde efectele secundare includ adesea scăderea rapidă în greutate sau probleme cu recăpătarea acesteia.

În plus, se vorbește mult despre proprietățile sale pozitive în ceea ce privește funcționarea sistemului cardiovascular și, prin urmare, poate fi utilizat pentru hipertensiune arterială etc. Merită să ne amintim, totuși, că începerea suplimentării trebuie întotdeauna consultată cu un medic pentru a asigurați-vă siguranța. Utilizarea oricărui tip de preparate în stări de boală poate provoca reacții adverse nedorite care, în loc să ajute organismul să lupte împotriva infecției, nu vor face decât să înrăutățească situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *