Coleus Forskohlii ce dă? De ce merită completat?

Coleus Forskohlii, cunoscut și sub numele de urzică indiană, este o plantă din familia urzicilor care a fost folosită în Ayurveda, medicina tradițională indiană, de secole. În ultimii ani, a câștigat popularitate ca ingredient în suplimentele alimentare datorită potențialelor sale beneficii pentru sănătate. În acest articol, vom analiza de ce ar trebui să luați în considerare suplimentarea lui Coleus Forskohlii.

Suport pentru pierderea în greutate

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii iau suplimente care conțin Coleus Forskohlii este pierderea în greutate. Substanța activă prezentă în această plantă, numită forskolin, poate influența procesele metabolice și poate crește termogeneza, ceea ce se traduce prin arderea mai rapidă a caloriilor. Studiile clinice efectuate pe oameni au arătat că suplimentarea cu Coleus Forskohlii poate sprijini reducerea grăsimilor și pierderea în greutate. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că eficacitatea suplimentelor alimentare depinde de mulți factori, cum ar fi stilul de viață, dieta și activitatea fizică.

Îmbunătățirea funcției sistemului cardiovascular

Un alt beneficiu potențial al suplimentelor cu Coleus Forskohlii este efectul său asupra sistemului cardiovascular. Studiile au arătat că forskolina poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru poate fi benefic în special pentru persoanele cu hipertensiune arterială. În plus, forskolina poate acționa ca un agent anticoagulant și antiagregant plachetar, care poate ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, înainte de a începe suplimentarea cu Coleus Forskohlii pentru a îmbunătăți funcția cardiovasculară, merită întotdeauna să vă consultați medicul.

Sprijinirea sănătății respiratorii

Coleus Forskohlii poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății respiratorii. În studiile de laborator și pe animale, forskolina a demonstrat capacitatea de a dilata bronhiile și de a facilita fluxul de aer. Prin urmare, suplimentarea cu Coleus Forskohlii poate fi utilă pentru persoanele cu astm bronșic sau alte boli respiratorii. Cu toate acestea, ca și în cazul altor utilizări, sunt necesare studii clinice suplimentare pentru a confirma aceste beneficii la om.

Rezumat

Coleus Forskohlii este o plantă cu potențiale beneficii pentru sănătate care se pot datora prezenței forskolinei în compoziția sa. Suplimentarea cu această substanță poate sprijini pierderea în greutate, îmbunătățirea funcției cardiovasculare și sănătatea respiratorie. Cu toate acestea, înainte de a începe suplimentarea, merită întotdeauna să vă consultați medicul, mai ales dacă aveți orice afecțiuni medicale existente sau luați alte medicamente. Amintiți-vă că suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă și un stil de viață sănătos, ci doar să le completeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *