Este untul de arahide sanatos?

Diverse tipuri de unt de arahide sunt o formă destul de populară și populară de „gustare dulce” sub formă de tartinat pe o felie de pâine etc. Mulți oameni cred că este o masă nesănătoasă din cauza compozițiilor nepotrivite ale produselor populare. . Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că toate unturile de nuci sunt nesănătoase. Trebuie doar să știi ce fel de produse ar trebui să alegi și există și multe sănătoase. Mai mult, untul de arahide valoros poate fi chiar un element al unei diete de slabit. Deci, ce merită să știi despre untul de arahide?

Caracteristicile compoziției untului de arahide

Ceea ce distinge untul de arahide sănătos de altele este în primul rând compoziția sa. Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă la el. În primul rând, unturile de nuci de valoare completă pot consta în până la 100% nuci prăjite de diferite tipuri (adesea arahide). Desigur, asta nu înseamnă că doar astfel de produse sunt sănătoase, dar arată că untul de arahide este de fapt… unt de nuci. Aceasta înseamnă că unturile de nuci vor fi bogate în tot felul de nutrienți, cum ar fi:

  • Proteină,
  • Carbohidrați,
  • fibră,
  • Grasimi.

Interesant este că carbohidrații (zaharurile) nu vor constitui majoritatea compoziției produsului, ci doar o mică parte a acesteia. De exemplu, în majoritatea produselor sănătoase de acest tip, cea mai mare parte a compoziției va consta din proteine. Aceasta înseamnă că untul de arahide nu poate fi considerat un produs nesănătos. Desigur, trebuie să păstrați totul cu moderație și să nu vă bazați dieta doar pe unt de arahide, de exemplu. Totuși, pentru a generaliza, poate fi un produs care va fi inclus într-o dietă completă, sănătoasă.

Ce nutrienți valoroși se găsesc în untul de arahide?

Pentru a confirma caracterul sănătos al untului de arahide, merită să aruncăm o privire la câteva exemple de nutrienți conținuti în acest tip de produse. Interesant este că acestea conțin o mulțime de vitamine și minerale. Ce tipuri de nutrienți valoroși pot fi găsite în untul de arahide?

  • Vitamine – atât din grupul B, cât și vitamina E și așa-numitele vitamina PP (niacina), etc.;
  • Minerale – diverse tipuri, dar cele mai frecvente sunt magneziul, potasiul, calciul, fierul, zincul etc.;
  • Acid folic;
  • Coenzima Q10;
  • Diferite tipuri de acizi grași saturați.

Acestea sunt doar câteva exemple populare de nutrienți care pot fi găsite în unturile sănătoase de nuci. Desigur, ar trebui să adăugați substanțe care sunt ingredientele de bază, adică proteine, grăsimi, carbohidrați și fibre. Toate acestea înseamnă că untul de arahide poate furniza mulți nutrienți esențiali care sunt necesari pentru buna funcționare a organismului.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că untul de arahide nu poate fi principala sursă a acestor nutrienți în dietă. Dacă se observă o deficiență a oricăruia dintre ingredientele menționate mai sus, este mai bine să alegeți un supliment nutritiv sau alimentar care este dedicat, de exemplu, unei anumite vitamine sau minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *