Pudră sau capsule de creatină – care să alegi?

Creatina este unul dintre cei mai populari nutrienti de pe piata suplimentelor alimentare. Mulți oameni cred că motivele acestei popularități includ: prin faptul că este unul dintre cele mai bune și mai temeinic suplimente testate științific. Aceasta înseamnă că chiar și oamenii care fac primii pași în lumea sportului ajung cu încredere la creatină, știind că pur și simplu se va dovedi eficientă și va ajuta la maximizarea efectelor antrenamentului. Cu toate acestea, odată cu popularitatea sa în creștere, ca și în cazul multor alte produse etc., s-au creat multe variante, nu doar în ceea ce privește gustul.

Creatina este, de asemenea, disponibilă în multe forme. Puteți lua creatină atât sub formă de pudră, cât și sub formă de capsule. Datorită multitudinii de tipuri diferite de suplimente cu creatină, mulți oameni se întreabă cum afectează fiecare dintre ele eficacitatea unui anumit supliment, dacă acesta este la fel de eficient sub orice formă, în fiecare aromă etc. Prin urmare, merită să aruncați o privire la dacă pudră de creatină și capsule sunt identice sau nu.

Care este diferența dintre pudră de creatină și capsule?

La început, merită menționat faptul că pudra de creatină și creatina în capsule nu diferă mult una de cealaltă. Ambele forme sunt la fel de eficiente, deși mulți oameni cred că creatina sub formă de pudră (de exemplu, cu apă) facilitează absorbția particulelor de creatină. Nu există o cercetare adecvată pe acest subiect, dar poate fi importantă în contextul alegerii suplimentului potrivit pentru tine, mai ales dacă creatina este suplimentată sub forma unui supliment pre-antrenament.

Mai mult decât atât, se vorbește mult despre faptul că 1 porție de creatină sub formă de pudră conține o doză mai mare de creatină în sine. Cu toate acestea, merită să ne amintim că multe depind de produsul specific și aceasta nu este o regulă ireversibilă. Dar care este avantajul capsulelor? În primul rând, este convenabil de utilizat și abilitatea de a consuma balsamul indiferent de condiții. Nu aveți nevoie de vase pentru a amesteca, de exemplu, creatina cu apă. Puteți lua rapid și convenabil creatina sub formă de capsulă și o puteți bea cu apă.

Aceasta înseamnă că nimic nu te împiedică să suplimentezi ambele forme de creatină. Dacă cineva preferă suplimentele sub formă de pudră, le poate folosi acasă, iar atunci când apare o situație care îngreunează consumul de creatină în acest fel, va avea la îndemână capsule care îi vor permite să continue suplimentarea oriunde s-ar afla.

Cea mai buna creatina? Vă prezentăm un produs specific

Mulți oameni caută cea mai bună creatină, deși asta înseamnă, printre altele, că va fi extrem de universală. La început, merită să subliniem clar că este imposibil să indicați clar un supliment de creatină care va fi cel mai bun în fiecare situație. În acest caz, mult depinde de preferințe, atât de forma creatinei, de gust, de tip etc. Mai mult, mult depinde de dieta și de planul de antrenament folosit într-o situație dată, și deci de scopul antrenamentului.

Cu toate acestea, puteți fi ghidat de faptul că cel mai bun supliment de creatină va veni dintr-o sursă dovedită și de la un producător de încredere. Mai mult decât atât, având multe opinii de la alți utilizatori, va putea arăta dacă este pur și simplu eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *