Când să folosiți creatina – suplimente post-antrenament

Creatina, fiind unul dintre cele mai populare suplimente, are mulți fani în rândul persoanelor active fizic. Acest lucru se datorează, printre altele, faptul că creatina este cel mai bine testat supliment disponibil pe piață și acest fapt este în mare măsură responsabil pentru popularitatea enormă a creatinei.

În ciuda numeroaselor studii efectuate asupra formei sale specifice, au apărut multe mituri cu privire la când, cum și în ce cantitate să luați creatina. Așa că merită să aruncați o privire mai atentă. Mai ales că mulți oameni decid să suplimenteze creatina în preajma antrenamentului. Dar este această metodă cu adevărat eficientă? De exemplu, creatina ajută la îmbunătățirea regenerării musculare după o sesiune de antrenament intens?

Ce este suplimentarea după antrenament?

Suplimentarea post-antrenament, mai simplu spus, presupune sustinerea organismului in regenerarea lui dupa antrenament. Aceasta implică completarea ingredientelor și nutrienților îndepărtați din corp împreună cu transpirația în timpul exercițiilor fizice. Cu toate acestea, în timpul antrenamentului, în corpul uman au loc multe procese diferite, care pur și simplu folosesc, de exemplu, proteine, chiar și cele situate în mușchi. Sunt folosite, nu sunt excretate din organism, iar suplimentarea lor merită de asemenea luată în considerare. Dar cum rămâne cu creatina?

Deși creatina este cel mai bine cunoscută pentru influența sa asupra creșterii țesutului muscular și, prin urmare, a creșterii forței și a rezistenței corpului, acest lucru se datorează caracteristicii sale diferite. Creatina este, de asemenea, responsabilă pentru regenerarea ATP, așa-numitul moleculele de energie, precum și transportul lor, de exemplu către mușchii individuali. Datorită nivelului adecvat de creatină, aveți puterea de a efectua antrenament, iar după o utilizare regulată, capacitățile de performanță ale corpului cresc în mod natural. Aceasta înseamnă că creatina poate fi folosită și ca supliment post antrenament, de exemplu, atunci când faci un antrenament intens dimineața și apoi mergi la serviciu etc.

Suplimentarea adecvată cu creatină va întări pur și simplu organismul și va preveni epuizarea acestuia, chiar și după antrenament intens. Cu toate acestea, aceasta face creatina cel mai eficient nutrient în suplimentele post-antrenament? Totul depinde de situația specifică, iar mulți oameni preferă să folosească alte tipuri de suplimente în scop de regenerare (asta nu înseamnă că nu folosesc creatină).

În ce situații este cea mai bună creatina și, dacă da, de ce fel?

Există multe tipuri de suplimente de creatină disponibile și sunt foarte populare. Cu toate acestea, monohidratul de creatină este cel mai cercetat și suplimentele pe bază de acesta sunt cele mai des folosite. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm de popularitatea în creștere a așa-numitelor stivele de creatină, care sunt amestecuri de diferite tipuri de creatină sau alte soiuri, cum ar fi malat sau citrat de creatină.

Utilizarea creatinei este recomandată pentru aproape orice persoană activă fizic care dorește să-și mărească mușchii. Suplimentarea acestuia poate fi combinată (și se întâmplă adesea) cu alte preparate care sunt concepute să le completeze sau să le sporească efectele etc. Foarte des, începătorii folosesc creatina și, de obicei, nu încetează să o suplimenteze pentru că văd efecte notabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *