Potasiul este unul dintre elementele care apare în corpul uman și aparține așa-numitului minerale care joacă roluri diverse, foarte importante în procesele care au loc în organism. Datorita faptului ca acestea trebuie furnizate prin alimentatie, pot exista atat deficiente, cat si excese, iar totul rezulta pur si simplu din ce produse consumi si cat de echilibrata este o anumita dieta.
Deficiențele unui anumit mineral în organism au consecințe grave asupra sănătății și pot duce la diferite tipuri de boli. Prin urmare, merită să știți cum să mențineți toate mineralele la nivelul corespunzător în organism, iar unul dintre ele este potasiul – eroul acestui articol. Care este cel mai bun mod de a suplimenta deficiențele acestui element?
Care sunt simptomele deficitului de potasiu?
Merită să începeți cu cum să observați dacă deficiența de potasiu apare deloc. Desigur, cea mai sigură sursă de cunoștințe pe acest subiect va fi efectuarea unor teste adecvate și apoi consultarea acestora cu un medic. Astfel ai cel mai sigur diagnostic.
Cu toate acestea, este dificil să se efectueze în mod nejustificat teste regulate pentru toți nutrienții importanți din corpul uman. Aceasta înseamnă că, în primul rând, ar trebui să observi schimbările care au loc în propriul tău corp etc. Astfel, poți observa simptome tulburătoare care pot indica, printre altele: despre deficitul de minerale. Deci, ce simptome sunt atribuite deficienței de potasiu?
- Afecțiuni musculare – crampe frecvente, tremor, furnicături, umflături etc.;
- Pollakiuria;
- Slăbiciune generală;
- palpitații;
- Probleme de presiune;
- Probleme ale sistemului digestiv (de exemplu, constipație).
Observarea acestor tipuri de simptome ar trebui să fie un motiv pentru a efectua teste și a vizita un medic care va lua cea mai potrivită decizie. Una dintre cele mai frecvent utilizate moduri de a face față deficienței de potasiu este să începeți suplimentarea cu un preparat de calitate adecvată.
Care sunt sursele naturale de potasiu?
Cel mai potrivit mod de a scăpa de deficitul de potasiu este o dietă echilibrată. Deși este adesea dificil să-l adaptezi în așa fel încât să satisfacă cererea adesea crescută a organismului pentru diferite tipuri de nutrienți, merită întotdeauna să încerci mai întâi acest mod. Deci, ce produse sunt bogate în potasiu și pot ajuta la combaterea deficienței de potasiu?
- banane,
- Cartofi dulci,
- Cartofi,
- rosii,
- Soia,
- Spanac,
- Fasole.
Acestea sunt doar câteva exemple care arată câte produse diferite pot conține cantități mari de potasiu. Interesant este că sunt destul de diversificate, ceea ce face posibilă crearea unei alimentații echilibrate, interesante pentru combaterea deficitului de potasiu.
Când o dietă echilibrată nu ajută, următoarea soluție este să luați suplimente alimentare – nu numai în cazul deficienței de potasiu, ci și în cazul oricărui alt nutrient valoros. Cu toate acestea, merită să ne asigurăm că suplimentele alimentare și suplimentele nutritive provin din distribuție oficială pentru a evita o eventuală deteriorare a situației.