CLA este doar pentru pierderea în greutate? Alte proprietăți de promovare a sănătății ale acidului

Pentru mulți oameni, slăbirea a fost primul pas spre a-și începe aventura cu sportul, având grijă de sănătatea lor, de trup și pur și simplu de o siluetă atletică. Se întâmplă adesea ca primul pas să fie cel mai dificil, iar atunci când acel pas este slăbirea, s-ar putea să vă întrebați dacă nu va fi cel mai dificil pas în majoritatea cazurilor. Totul pentru că este un proces obositor care necesită multe sacrificii. Cu toate acestea, efectele vor fi impresionante și vor merita prețul.

Datorită faptului că acesta este un proces atât de dificil, au fost create până acum multe suplimente alimentare și suplimente de antrenament diferite pentru a ne ajuta corpul sau pe noi înșine să slăbim și să ne perseverăm în atingerea obiectivelor noastre de antrenament. Unul dintre acest tip de preparate este așa-numitul CLA, adică acid linoleic conjugat. Ce este mai exact? Ce proprietăți are și este util doar pentru pierderea în greutate? Este într-adevăr un ajutor eficient pentru persoanele care încearcă să slăbească? Merită să aruncați o privire mai atentă la toate acestea.

Ce este CLA și care sunt proprietățile sale?

CLA este o abreviere a cuvintelor în limba engleză pentru compusul – acid linoleic conjugat. Se mai numește și acid rumenic, iar denumirea de „conjugat” provine de la dublele legături care sunt conjugate în molecula de acid. De ce merită acest lucru atenția ta? Pentru că acesta este un fenomen relativ rar și puțini compuși se pot lăuda cu acest tip de legături. Mai mult, se crede că datorită acestor legături rare din molecula acidă se poate lăuda cu proprietățile sale bogate, de promovare a sănătății, precum și cu influența asupra pierderii în greutate. Mai mult, merită să ne amintim că CLA nu este doar o formă de suplimente, ci se găsește și în produsele alimentare precum lactatele (și laptele în sine), gălbenușul de ou, untul, vițelul și carnea de vită.

Cu toate acestea, proprietățile CLA sunt destul de extinse. Se crede că poate afecta multe sisteme ale corpului uman. Exemplele includ proprietățile sale anti-aterosclerotice, anti-diabetice și anti-cancer. De asemenea, merită menționat faptul că CLA este un antioxidant puternic, astfel încât elimină radicalii liberi de oxigen din organism, care sunt responsabili de multe boli, afecțiuni și procese de îmbătrânire. Desigur, CLA este și un supliment alimentar interesant pentru pierderea în greutate. Dacă sunteți în căutarea sprijinului pentru corpul dumneavoastră în pierderea în greutate, precum și a îmbunătățirii generale a sănătății dumneavoastră, suplimentele CLA vor fi alegerea potrivită.

CLA ca supliment pentru pierderea în greutate

Desigur, toate proprietățile menționate mai sus ale acidului linoleic conjugat sunt valoroase și este dificil să nu le menționăm. Cu toate acestea, cea mai mare popularitate a CLA este efectul său asupra pierderii în greutate. Acest lucru se întâmplă prin influențarea receptorilor de semnalizare PPAR, care sunt legați de procesele de ardere a grăsimilor din organism. Cu toate acestea, aceasta nu este singura acțiune și merită menționat că CLA ca supliment de slăbire este recomandat în primul rând pentru utilizare de către persoanele obeze.

CLA ajută la protejarea masei corporale slabe și, prin urmare, a masei musculare, care ar trebui reținută în organism în timpul pierderii în greutate. Ar trebui să scăpăm doar de masa de grăsime, iar CLA poate ajuta de fapt la menținerea acestui echilibru adecvat. Mai mult, CLA ajută la reducerea apetitului și inhibă creșterea și formarea de noi celule adipoase. Acest lucru simplifică pierderea în greutate, dar nu înlocuiește o dietă adecvată și un grad de activitate fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *