Ginkgo biloba – ce este și merită folosit?

Ginkgo biloba, sau ginkgo biloba, este o specie unică de arbore din Asia, ale cărei proprietăți vindecătoare au fost apreciate în medicina naturistă de multe secole. În acest scop sunt folosite diferite tipuri de preparate, dar cea deosebit de populară este infuzia, care, conform folclorului, ar trebui să ofere o viață lungă și sănătoasă, să influențeze pielea frumoasă și să îmbunătățească memoria. Cu toate acestea, mai este un lucru interesant care merită menționat. Ginkgo biloba este considerată o „fosilă vie”.

Acest lucru se datorează faptului că copacii vii pot supraviețui până la 4.000 de ani. În ciuda numelui cu sunet pozitiv Ginkgo biloba, poate că va fi mai cunoscut numele latin Ginkgo biloba, care apare pe multe suplimente alimentare, preparate, extracte și chiar ceaiuri. Toate acestea fac ca merita sa aruncam o privire mai atenta la ginkgo biloba si sa vedem daca in acest caz medicina traditionala din tarile asiatice este la fel de valoroasa precum spun scrierile vechi.

Proprietățile ginkgo biloba

Deși ginkgo biloba apare în multe țări din Asia de Est, utilizarea sa medicală este cunoscută în principal din medicina tradițională chineză. În țările în care sunt folosite proprietățile sale de promovare a sănătății, este chiar numit arborele divin al vieții. A mai fost numită „fosilă vie” datorită rezistenței sale la factorii externi nocivi. Dar să trecem la proprietăți. Frunzele de ginkgo biloba conțin substanțe medicinale care au efecte antioxidante și neuroprotectoare. Adică protejarea nervilor împotriva posibilelor leziuni.

Aceasta înseamnă că ginkgo biloba poate fi folosit în prevenirea și tratamentul bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer sau boala Parkinson. Mai mult, datorită proprietăților lor antioxidante puternice, frunzele de ginkgo biloba pot proteja organismul împotriva proceselor de îmbătrânire, precum și a numeroaselor boli, inclusiv cancerul. Mai mult decât atât, extractul de ginkgo biloba are un efect de reglare asupra fluxului sanguin în organism și are în general un efect pozitiv asupra întregului sistem circulator și a funcției creierului. În plus, creierul în sine este extrem de sensibil la efectele radicalilor liberi de oxigen și, din acest motiv, antioxidanții sunt și mai valoroși pentru corpul nostru. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care Ginkgo biloba este un ingredient comun în suplimentele pentru creier și memorie.

Cu ce ​​își datorează proprietățile ginkgo biloba?

Ginkgo biloba, datorită proprietăților sale extinse și de promovare a sănătății, trebuie pur și simplu să fie bogat în diferite tipuri de nutrienți. Acesta este de fapt cazul. Ginkgo biloba este bogat în flavonoide și terpenoide, iar extractele sale conțin și acid fenolic, caroten, seleniu și vitaminele C și E. Acestea includ: vitaminele menționate sunt responsabile de puternice efecte antioxidante, iar vitamina E însăși este numită și vitamina tinereții. Acest lucru nu face decât să sublinieze faptul că ginkgo biloba afectează aspectul pielii și, în general, întârzie procesul de îmbătrânire a organismului.

Mai mult, ginkgo biloba protejează organismul împotriva neurotoxicității glutamatului și protejează creierul împotriva leziunilor neuronale. Extractele de acest tip reduc, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral datorită proprietăților lor antitrombotice și, de asemenea, îmbunătățesc oxigenarea și nutriția generală a creierului. Acest lucru arată doar câte beneficii poate aduce suplimentarea sa și de ce merită să fie folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *