Cum să recunoști o răspândire sănătoasă și cu ce o poți mânca?

Untul de arahide este o gustare populară care a câștigat o reputație mixtă de-a lungul anilor. Acest lucru se datorează faptului că multe astfel de produse au fost create conținând cantități uriașe de zahăr și ulei de palmier, motiv pentru care mulți oameni au încetat să le mai folosească.

Cu toate acestea, în zilele noastre există tot mai multe tipuri diferite de creme sănătoase cu nuci despre care puteți auzi din ce în ce mai des. Merită să aflați cum să recunoașteți untul de arahide sănătos și cum să îl consumați, pentru că cel mai des este folosit ca tartinat și nu este singurul mod în care poate fi folosit. De asemenea, merită să acordați atenție faptului că, contrar aparențelor, untul de arahide este foarte des folosit de sportivi.

Ce unt de arahide merită ales?

Untul de arahide sănătos este în primul rând unul care nu conține zahăr adăugat și ulei de palmier. Desigur, ar trebui să evitați și toate tipurile de conservanți artificiali, deoarece cantități mici de sare din crema de alune sunt absolut suficiente pentru acest tip de nevoi. Prin urmare, compoziția untului de arahide este cea care va determina în mare măsură dacă o anumită cremă este sănătoasă sau nu. Ce poate indica compoziția sănătoasă a untului de arahide?

  • Conținutul de nuci din compoziție – în prezent nu lipsesc cremele în care nucile constituie 100% din compoziția untului de arahide. Acestea vor fi unele dintre cele mai bune creme, dar sunt adesea relativ mai scumpe decât altele. De asemenea, merită să ne amintim că acesta nu este singurul factor în ceea ce privește valoarea unei creme tartinabile. Unturile de arahide sănătoase pot avea adesea un conținut mai scăzut de nuci și pot fi totuși foarte valoroase în multe privințe – inclusiv sănătatea.
  • Nutrienți suplimentari valoroși – datorită faptului că untul de arahide este popular în rândul persoanelor active fizic, aceste tipuri de produse conțin adesea mai puține nuci, în detrimentul altor ingrediente, de exemplu proteine. Unturile de arahide cu proteine ​​sunt deosebit de populare și, cel mai important, foarte sănătoase.
  • Bogat în valori nutritive – fiecare compoziție trebuie să conțină informații despre valorile nutriționale disponibile în produs. Cele mai bune unturi de arahide sunt o sursă bogată de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi sănătoase, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele active fizic. Untul de arahide este o idee bună pentru a oferi energie pentru antrenament sau pentru a o recăpăta după o sesiune intensă.

Care este cel mai bun mod de a mânca unt de arahide?

Untul de arahide este destul de universal în ceea ce privește consumul său. Ele pot fi folosite atât sub formă de cremă unsă pe pâine sau napolitane de orez, dar pot fi consumate și simple – cu o lingură. Cu toate acestea, datorită consistenței sale, este grozav și ca adaos la diferite tipuri de produse de copt sau ca umplutură pentru clătite, omlete etc.

Tot mai mulți oameni decid să adauge și unt de arahide la smoothie-uri, datorită căruia acesta poate oferi mai multe kcal și valoare nutritivă pentru nevoile de antrenament sau de regenerare după antrenament, fiind în același timp o formă de gustare gustoasă și sănătoasă. Există multe utilizări pentru untul de arahide, așa că nu trebuie să te limitezi în niciun fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *